29.6.08

Ο θάνατος ενός δημιουργού ηρώων

Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από το τίτλο του τελευταίου εξώφυλλου της σειράς Captain Marvel της Marvel που έγραφε με μεγάλα γράμματα "Ο θάνατος ενός μεγάλου ήρωα". Ο Michael Turner ήταν ένας από τους μεγαλύτερους δημιουργούς ηρώων και χαρακτήρων.

Μπορεί να μην είναι σχετικό με το θέμα του blog μου αλλά στις 27 Ιουνίου, ο καταπληκτικός
σκιτσογράφος σε ηλικία 37 ετών έχασε την μάχη του με τον κάρκινο και τον ταλαιπωρόυσε απο την ηλικία των 29 ετών
Ο Michael Turner
(Απρίλιος 21, 1971 - Ιούνιο 27, 2008) ήταν ένας Αμερικάνος κόμικ δημιουργός που γενήθηκε στο Crossville, Tennessee και έγινε γνώστος από τα σχέδια του πάνω στο Witchblade, Black Panther και Fathom. Ήταν επίσης πρόεδρος της δικιάς του εταιρίας κόμικς Aspen MTL. O Michael Turner πέθανε στο νοσοκομείο της Santa Monica, στην California, μετά από μία μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 37 ετών

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
Ο Michael Turner "ανακαλύφθηκε" από τον Mark Silvestri σε μία συζήτηση τους και προσελήφθει ως σκιτσογράφος στην εταιρία του Silvestri: Top Cow Productions. Το καλοκαίρι του 1998 άρχισε να δημιουργεί τη δικιά του σειρά κόμικς, το Fathom, δουλεύωντας παράλληλα στην σειρά κόμικς Soulfire.
Γνωστός ως καλλιτέχνης, ο
Turner ήταν πρωταθλητής στο θαλάσσιο σκι, ήταν γνώστης πολεμικών τεχνών σε επίπεδο κόκκινης ζώνης και δοκιμαστής βιντεοπαιχνιδιών.
Τον Μάρτιο του 2000, εντοπίστηκε καρκίνος, συγκεκριμένα χονδροσάρκομα στο δεξιό μέρος της λεκάνης του. Θεπαπεύτηκε στο Ιατρικό Κέντρο UCLA με χειρουργείο. Έχασε όλο το δεξί του πόδι, 40% της λεκάνης του και 1.36 κιλά από το κόκαλό του. Το χειρουργείο
ακολούθησε 9μηνη θεραπεία ραδιοακτινοβολίας.
Ο Turner εγκατέλειψε την Top Cow στα τέλη του 2002 με σκοπό να ιδρύσει την δικιά εταιρία έκδοσης κόμικς, Aspen MTL α.ε.(MTL σημαίνει Micahel Layne Turner). Ιδρύθηκε τελικά στην Santa Monica, μαζι με ένα στούντιο στην Marina del Rey στην California. Η έκδοση των κόμικς από την Aspen αναβλήθηκε μετά από μακροχρόνια μήνυση με την Top Cow Productions πάνω στα δικαιώματα του Fathom και πάνω ανέκδοτη σειρά κόμικς Soulfire και της Ekos, που και στις δύο αυτές σειρές ο Turner άρχισε να δουλεύει πριν φύγει απο την Top Cow και πριν εντοπισθεί ο καρκίνος. Η Aspen και η Τop Cow ανέβαλαν την μήνυση στα μέσα του 2003.
Το 2004, o Turner σχεδίασε εξώφυλλα σε πολλούς τίτλους σειρών κόμικς, περιλαμβάνοντας το The Flash και το Identity Crisis. Επίσης σχεδίασε ένα εξώφυλλο και έγραψε σενάριο για το "Godfall" που αποτελούσε μία από τις τρεις κύριες σειρές του Superman στις αρχές του 2004. Επίσης σχεδίασε και έγραψε το σενάριο σε 6 τεύχη στην σειρά κόμικς Superman/Batman - "Supergirl from Krypton". Το Soulfire άρχισε να εκδήδεται το 2004 μαζί με το Fathom από την Aspen και όχι από την Top Cow.
Στις 6 Αυγούστου του 2005, η Marvel ανακοίνωσε την πρόσληψη του Michael Turner στην εταιρία για να δουλέψει στο πρότζεκτ και στα εξώφυλλα 6 τευχών της μίνι σειράς Civil War και στην καινούργια σειρά της Marvel "Wolverine: Origins"
Την Παρασκευή 27 Ιουνίου, ο Turner πέθανε στις 10:42 π.μ στo νοσοκομίο της Santa monica στην California, μετά από την μακροχρόνια μάχη του με τον καρκίνο

Ο Michael Turner αποτελεί παράδειγμα, διότι πάλεψε μέχρι το τέλος και δεν εγκατέλειψε την μάχη. Στις 25 Ιουνίου, δύο μέρες πριν το θανατό του, η Marvel ετοίμασε γιορτή στον Μichael Turner για τα 500 εξώφυλλα της σειράς Uncancy X-men. Tην Παρασκευή 4 Ιουλίου θα ξεκινούσε την σειρά Ultimate Origins

O Michael Turner δεν πατάει στο κόσμο μας, δεν πέθανε, ψάχνει καταφύγιο στις ψυχές μας και εμείς καλό θα ήταν να τον υποδεκτούμε.

Michael, ήδη μας λείπεις

3 σχόλια:

the_showstopper είπε...

Krima!Lυπηθηκα πολυ!!!Τι σχεδιαρες ειναι αυτες!!!Ο καλλιτεχνικος κοσμος δεχτηκε χτυπημα και αιμοραγει....

Μιχάλης Μυτιληνάκης είπε...

KRIMA 8A MAS LUPSEI

Rogue-Panos είπε...

Αθάνατος!Μπράβο για το θέμα!!!